enrecht-logo

Verborgen gebreken bij koopwoning | Enrecht

Als er zichtbare gebreken zijn, of gebreken die met een beetje onderzoek ontdekt kunnen worden, is de verkoper daarvoor achteraf niet aansprakelijk. Als koper is dit risico voor u.

Bent u iets bijzonders van plan met het huis, zoals een grote verbouwing? Laat dit dan aan de verkoper weten. Anders kunt u later niet bij de verkoper aankloppen als de woning niet geschikt blijkt te zijn voor uw plannen.

Wanneer is de verkoper aansprakelijk?

De verkoper is aansprakelijk voor onvermoede herstelkosten als het is voldaan aan de volgende punten:

    • Er is sprake van een ernstig verborgen gebrek dat een normaal gebruik van het huis in de weg staat.
    • Het gebrek bestond al ten tijde van de overdracht.
    • Het gebrek was bij u als koper niet bekend toen de overeenkomst werd afgesloten. U heeft aan uw onderzoeksplicht voldaan.
    • De verkoper wist van het gebrek of had er in ieder geval van moeten weten en heeft dit bewust verzwegen.

Ook als de verkoper niet wist van het gebrek kan hij aansprakelijk zijn. Dan moet in ieder geval aan de bovenstaande eisen voldaan zijn.

Wat kan Enrecht voor u doen?

Bij dit soort zaken is het goed eerst een ‘scan’ te laten maken van uw juridische positie. U weet dan hoe sterk u staat in uw claim tegen de verkoper en kunt meteen laten uitzoeken hoe groot de te vorderen schade precies is.

Gebreken binnen twee maanden melden bij de verkoper

Als u gebreken ontdekt, moet u dit zo snel mogelijk reclameren bij de verkoper. In het algemeen is aan deze eis voldaan, als u de verkoper binnen twee maanden na het ontdekken van de gebreken op de hoogte stelt.

U moet de verkoper schriftelijk aanmanen om de gebreken door de verkoper te laten verhelpen. Doet hij dat niet, dan ontstaat verzuim. U kunt dan van rechtswege een schadevergoeding vorderen.

Ook geinteresseerd in?

Juridisch advies

Letselschade voetganger | Enrecht

Soms is het zo dat voetgangers geen schadevergoeding krijgen. Dit is echter alleen het geval als de bestuurder die de voetganger heeft aangereden kan aantonen dat de voetganger roekeloos heeft [...]
Lezen

Arbeidsongeval | Enrecht |

Op uw werk moet het natuurlijk veilig zijn, maar een arbeidsongeval kan altijd voor komen. Uw werkgever moet er altijd voor zorgen dat u op een veilige en gezonde plek werkt. [...]
Lezen

enrecht, visie enrecht, enrecht keurmerk

Enrecht advocaten is een landelijk keurmerk van de meest gespecialiseerde advocaten binnen de diverse rechtsgebieden van het Nederlands recht. Voor u als cliënt maakt het een groot verschil of u [...]
Lezen

algemeen Archieven | Enrecht

Wanneer u wilt scheiden van uw partner, is het vaak het makkelijkst, het goedkoopst en het beste om daar in onderling overleg met elkaar afspraken over te maken. Samen met [...]
Lezen

Consumentenrecht | Enrecht

Conflictbemiddeling Een ander woord voor conflictbemiddeling is mediation. Mediation wordt steeds vaker in steeds meer rechtsgebieden toegepast. Het is natuurlijk het beste als partijen er samen uitkomen, zonder dat een [...]
Lezen

Adoptie | Enrecht

Door adoptie komt er een wettelijk familieband tot stand tussen het kind en de adoptiefouders. Een verzoek tot adoptie moet worden ingediend bij de rechtbank. Hiervoor heeft u de hulp [...]
Lezen

Scheiding eenzijdig | Enrecht

De aanstaande ex-partner kan, indien hij of zij het niet eens is met het verzoek, een zogenaamd verweerschrift indienen. Ook dit verweerschrift kan enkel met tussenkomst van een advocaat bij [...]
Lezen

Vind een advocaat in:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Zoek een advocaat

Ben je op zoek naar juridisch advies? Vind snel en eenvoudig de juiste advocaat voor jouw zaak. Onze ervaren advocaten staan klaar om je te helpen bij al jouw juridische kwesties. Met expertise in verschillende rechtsgebieden, kunnen we je begeleiden en ondersteunen bij het vinden van een oplossing die bij jou past. Zoek niet verder, vind vandaag nog de perfecte advocaat voor jouw behoeften.

Familierecht advocaat

Heb je juridische hulp nodig bij familiezaken? Onze gespecialiseerde familierecht advocaten zijn hier om jou te helpen. Of het nu gaat om echtscheiding, voogdij, alimentatie of andere familiekwesties, wij bieden deskundig advies en ondersteuning op maat. Met onze ervaring en toewijding streven we ernaar om jouw belangen te behartigen en een oplossing te vinden die recht doet aan jouw situatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult.

Arbeidsrecht advocaat

Sta je voor een arbeidsconflict of heb je vragen over jouw rechten op de werkvloer? Onze gespecialiseerde arbeidsrecht advocaten zijn er om jou te helpen. Wij begrijpen de complexiteit van arbeidswetgeving en zullen jouw zaak met toewijding en expertise behandelen. Of het nu gaat om ontslag, discriminatie, arbeidsvoorwaarden of andere arbeidsgerelateerde kwesties, wij staan aan jouw zijde om jouw belangen te verdedigen en een rechtvaardige oplossing te zoeken. Neem contact met ons op voor deskundig advies op maat.

Strafrecht advocaat

Ben je beschuldigd van een strafbaar feit of ben je betrokken bij een strafrechtelijke zaak? Onze ervaren strafrecht advocaten zijn er om jouw rechten te verdedigen en jou bij te staan tijdens deze moeilijke tijd. Wij begrijpen de ernst van strafrechtelijke aanklachten en zullen jouw zaak met de hoogste mate van professionaliteit behandelen. Of het nu gaat om overtredingen, misdrijven of andere strafrechtelijke kwesties, wij zullen jouw zaak grondig onderzoeken en een strategie ontwikkelen om jouw belangen te beschermen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vertrouwelijk consult.

© 2023 gemaakt door label111.nl all rights reserved